Tabung Aluminium Induksi Brazing

Supaya kanggo nambah efficiency lan kanggo ngurangi efek termal saka panas logam, ing induksi brazing teknologi ngajokaken. Kauntungan saka teknologi iki utamane ing lokasi pemanasan sing diwenehake menyang sambungan brazed. Adhedhasar asil simulasi numerik banjur bisa ngrancang paramèter sing perlu kanggo nggayuh suhu brazing ing wektu sing dikarepake. Tujuane kanggo nyilikake wektu iki kanggo ngindhari efek termal sing ora dikarepake ing logam sajrone gabung metalurgi..Asil simulasi numerik nuduhake yen nambah frekuensi saiki nyebabake konsentrasi suhu maksimal ing permukaan logam sing digabung. Kanthi nambah saiki, pangurangan wektu sing dibutuhake kanggo nggayuh suhu brazing diamati.

Kaluwihan saka brazing induksi saka aluminium vs obor utawa geni brazing

Suhu leleh sing kurang saka logam dasar aluminium ditambah karo jendela proses suhu sing sempit saka wesi braze sing digunakake minangka tantangan nalika obor brazing. Kurangé owah-owahan warna nalika dadi panas aluminium ora menehi operator braze indikasi visual manawa aluminium wis tekan suhu brazing sing tepat. Operator Braze ngenalake sawetara variabel nalika brazing obor. Antarane iki kalebu setelan obor lan jinis geni; jarak saka obor menyang bagean sing dipanggang; lokasi geni relatif kanggo bagean sing disambungake; lan liyane.

Alasan kanggo nimbang nggunakake Induction heating nalika brazing aluminium kalebu:

  • Pemanasan cepet, cepet
  • Dikontrol, kontrol panas sing tepat
  • Panas selektif (lokal).
  • Lini produksi adaptasi lan integrasi
  • Urip peralatan sing luwih apik lan kesederhanaan
  • Sambungan brazed sing bisa diulang lan dipercaya
  • Apik keamanan

Brazing induksi komponen aluminium sing sukses gumantung banget marang desain gulungan pemindai induksi kanggo fokus energi panas elektromagnetik menyang wilayah kanggo brazed lan panas padha seragam supaya paduan braze leleh lan mili mlaku. Koil induksi sing dirancang kanthi ora bener bisa nyebabake sawetara wilayah dadi panas banget lan wilayah liyane ora nampa energi panas sing cukup, sing nyebabake sambungan braze sing ora lengkap.

Kanggo sambungan tabung aluminium brazed khas, operator masang ring braze aluminium, asring ngemot flux, ing tabung aluminium lan nglebokake iki menyang tabung ditambahi liyane utawa pamblokiran fitting. Bagian kasebut banjur dilebokake ing kumparan induksi lan digawe panas. Ing proses normal, logam pengisi braze nyawiji lan mili menyang antarmuka gabungan amarga tumindak kapiler.

Napa induksi braze vs. obor braze komponen aluminium?

Kaping pisanan, latar mburi cilik babagan paduan aluminium umum sing umum saiki lan braze lan solder aluminium umum sing digunakake kanggo gabung. Komponen aluminium brazing luwih tantangan tinimbang komponen tembaga brazing. Tembaga lebur ing suhu 1980 ° F (1083 ° C) lan ngganti werna nalika digawe panas. Paduan aluminium sing asring digunakake ing sistem HVAC wiwit leleh ing kira-kira 1190 ° F (643 ° C) lan ora menehi tandha visual, kayata owah-owahan warna, nalika dadi panas.

Kontrol suhu sing tepat banget dibutuhake minangka prabédan ing suhu leleh lan brazing kanggo aluminium, gumantung saka logam dasar aluminium, logam pengisi braze, lan massa komponen sing bakal dibrazed. Contone, Bedane suhu antarane suhu solidus saka rong wesi aluminium umum, aluminium seri 3003, lan aluminium seri 6061, lan suhu cairan saka campuran braze BAlSi-4 sing asring digunakake yaiku 20 ° F - jendhela proses suhu sing sempit, saengga mbutuhake. kontrol tepat. Pilihan saka wesi basa iku penting banget karo sistem aluminium sing lagi brazed. Praktek paling apik yaiku braze ing suhu sing ana ing sangisore suhu solidus paduan sing nggawe komponen sing digabungake.

Klasifikasi AWS A5.8Komposisi Kimia NominalSolidus °F (°C)Cairan °F(°C)Suhu Brazing
BAISi-386% Al 10%Si 4% Cu970 (521)1085 (855)1085~1120 °F
BAISI-488% aL 12%Si1070 (577)1080 (582)1080~1120 °F
78 Zn 22% Al826 (441)905 (471)905~950 °F
98% Zn 2% Al715 (379)725 (385)725~765 °F

Perlu dicathet yen korosi galvanik bisa kedadeyan ing antarane wilayah sing sugih seng lan aluminium. Kaya sing kacathet ing grafik galvanik ing Figure 1, seng kurang mulia lan cenderung anodik dibandhingake karo aluminium. Sing luwih murah beda potensial, luwih murah tingkat korosi. Bentenane potensial antarane seng lan aluminium minimal dibandhingake karo potensial antarane aluminium lan tembaga.

Fenomena liyane nalika aluminium dilapisi karo paduan seng yaiku pitting. Korosi sel lokal utawa pitting bisa kedadeyan ing logam apa wae. Aluminium biasane dilindhungi dening film sing atos lan tipis sing dibentuk ing permukaan nalika kena oksigen (aluminium oksida) nanging nalika fluks mbusak lapisan oksida pelindung iki, pembubaran aluminium bisa kedadeyan. Sing dawa logam pengisi tetep molten, sing luwih abot pembubaran.

Aluminium mbentuk lapisan oksida sing angel sajrone brazing, mula panggunaan fluks penting. Komponen aluminium fluxing bisa ditindakake kanthi kapisah sadurunge brazing utawa alloy brazing aluminium sing ngemot fluks bisa digabung menyang proses brazing. Gumantung marang jinis fluks sing digunakake (korosif vs. non-korosif), langkah tambahan bisa uga dibutuhake yen residu fluks kudu dibusak sawise brazing. Konsultasi karo pabrikan braze lan fluks kanggo njaluk rekomendasi babagan campuran lan fluks brazing adhedhasar bahan sing disambungake lan suhu brazing sing dikarepake.

 

Tabung Aluminium Induksi Brazing