pemanas pipa induksi

Induksi Thermal Fluid Pipeline Heater

Cara pemanasan konvensional, kayata boiler lan mesin press panas sing ngobong batu bara, bahan bakar utawa bahan liyane, biasane duwe kekurangan kayata efisiensi pemanasan sing sithik, biaya sing dhuwur, prosedur pangopènan sing rumit, polusi, lan lingkungan kerja sing mbebayani. Pemanasan induksi kanthi efektif ngatasi masalah kasebut. Wis kaluwihan ing ngisor iki:
- efisiensi panas dhuwur; Ngirit energi luwih akeh;
- Ramp-up suhu cepet;
-Kontrol piranti lunak digital menehi kontrol akurat babagan suhu lan kabeh proses pemanasan;
- Highly dipercaya;
- Instalasi lan pangopènan sing gampang;
- Biaya operasi lan pangopènan sing luwih murah.

Peralatan Pemanasan Induksi HLQ dirancang kanggo Pipeline, Vessel, Heat Exchanger, Reaktor Kimia lan Boiler. Kapal kasebut mindhah panas menyang bahan cairan kaya banyu Industri, Minyak, Gas, Bahan Pangan lan Pemanasan Bahan Baku Kimia. Ukuran Daya Pemanasan 2.5KW-100KW yaiku sing digawe adhem hawa. Ukuran daya 120KW-600KW yaiku sing digawe adhem banyu. Kanggo sawetara bahan kimia reaktor panas situs, Kita bakal nyedhiyani sistem dadi panas karo Explosion Proof Konfigurasi lan Remote Control System.
Sistem pemanas HLQ iki kalebu pemanas induksi, induksi coil, sistem kontrol suhu, pasangan termal lan bahan insulasi. Perusahaan kita nyedhiyakake skema instalasi lan komisioning. Pangguna bisa nginstal lan debug dhewe. Kita uga bisa nyedhiyakake instalasi lan komisi ing situs. Tombol pilihan daya peralatan pemanas cairan yaiku pitungan area ijol-ijolan panas lan panas.

Peralatan Pemanasan Induksi HLQ 2.5KW-100KW hawa adhem lan banyu 120KW-600KW.

Perbandingan Efisiensi Energi

Cara pemanasankahanankonsumsi daya
Pemanasan induksiPemanasan 10 liter banyu nganti 50ºC0.583kWh
Pemanasan tahanPemanasan 10 liter banyu nganti 50ºC0.833kWh

Perbandingan antarane Pemanasan Induksi lan Pemanasan Batubara / Gas / Resistance

itemPemanasan induksiPemanasan batu baraPemanasan kanthi gasPemanasan tahan
Efisiensi pemanasan98%30-65%80%Ngisor 80%
Emisi polutanOra ana swara, ora ana bledug, ora ana gas buang, ora ana sisa sampahCoal cinders, asap, karbon dioksida, belerang dioksidaKarbon dioksida, sulfur dioksidaora
Fouling (dinding pipa)Non-foulingFoulingFoulingFouling
Pelembut banyuGumantung ing kualitas cairandibutuhakedibutuhakedibutuhake
Stabilitas pemanasanpancetDaya suda 8% saben taunDaya suda 8% saben taunDaya suda luwih saka 20% saben taun (konsumsi daya dhuwur)
KeslametanPemisahan listrik lan banyu, ora bocor listrik, ora ana radiasiRisiko keracunan karbon monoksidaRisiko keracunan karbon monoksida lan paparanResiko kebocoran listrik, kejut listrik utawa geni
kekiatanKanthi desain inti pemanasan, umur layanan 30 taun5 taun5 kanggo 8 taunSetengah nganti setahun

Diagram

Induksi Pemanasan Daya Pitungan

Paramèter sing dibutuhake saka bagean sing bakal digawe panas: kapasitas panas spesifik, bobot, suhu wiwitan lan suhu pungkasan, wektu pemanasan;

Rumus kalkulasi: kapasitas panas spesifik J/(kg*ºC)×prabédan suhuºC×bobot KG ÷ wektu S = daya W
Contone, kanggo ngetokake lenga termal 1 ton saka 20ºC nganti 200ºC sajrone jam, pitungan daya kaya ing ngisor iki:
Kapasitas panas spesifik: 2100J/(kg*ºC)
Bedane suhu: 200ºC-20ºC=180ºC
Bobot: 1 ton = 1000 kg
Wektu: 1 jam = 3600 detik
yaiku 2100 J/ (kg*ºC)×(200ºC -20 ºC)×1000kg ÷ 3600s=105000W=105kW

kesimpulan
Daya teoritis yaiku 105kW, nanging daya nyata umume tambah 20% amarga nimbang mundhut panas, yaiku, daya nyata yaiku 120kW. Loro set sistem pemanasan induksi 60kW minangka kombinasi dibutuhake.

 

Induksi Thermal Fluid Pipeline Heater

Kaluwihan saka nggunakake Induksi Fluida Pipeline Heater:

Kontrol sing tepat saka suhu kerja, biaya pangopènan sing murah lan kamungkinan kanggo ngobong jinis cairan apa wae ing suhu lan tekanan apa wae minangka sawetara kaluwihan sing diwenehake dening Electrothermal Induktif. Generator Pemanasan Induksi (utawa Pemanas Induktif kanggo cairan) diprodhuksi dening HLQ.

Nggunakake prinsip pemanasan induksi magnetik, ing Pemanas Induktif kanggo cairan panas digawe ing tembok spiral saka tabung stainless steel. Cairan sing sirkulasi liwat tabung kasebut mbusak panas kasebut, sing digunakake ing proses kasebut.

Kaluwihan kasebut, digabungake karo desain khusus kanggo saben pelanggan lan sifat tahan tahan stainless steel sing unik, nggawe Pemanas Induktif kanggo cairan praktis bebas pangopènan, tanpa kudu ngganti unsur pemanas sajrone umur migunani. . Pemanas Induktif kanggo cairan ngidini proyek pemanasan sing ora bisa digunakake kanthi cara listrik liyane utawa ora, lan atusan sing wis digunakake.

Pemanas Pipa Induksi kanggo cairan, sanajan nggunakake energi listrik kanggo ngasilake panas, ing pirang-pirang aplikasi, dheweke dadi pilihan sing luwih mupangati tinimbang operasi sistem pemanasan kanthi minyak bahan bakar utawa gas alam, utamane amarga inefisiensi sing ana ing sistem generasi panas pembakaran. lan perlu kanggo pangopènan pancet.

Kaluwihan:

Ing ringkesan, Pemanas Elektrotermal Induktif nduweni kaluwihan ing ngisor iki:

  • Sistem kerjane garing lan digawe adhem kanthi alami.
  • Kontrol sing tepat saka suhu kerja.
  • Kasedhiya panas sing meh langsung nalika menehi energi Pemanas Induktif, amarga inersia termal sing sithik banget, ngilangi wektu pemanasan sing dawa sing dibutuhake kanggo sistem pemanasan liyane kanggo nggayuh suhu rezim.
  • Efisiensi dhuwur kanthi irit energi.
  • Faktor daya dhuwur (0.96 nganti 0.99).
  • Operasi kanthi suhu lan tekanan dhuwur.
  • Eliminasi penukar panas.
  • Keamanan operasional total amarga pamisahan fisik antarane pemanas lan jaringan listrik.
  • Biaya pangopènan praktis ora ana.
  • Instalasi modular.
  • Respon cepet kanggo variasi suhu (inersia termal kurang).
  • Beda suhu tembok - cairan banget sithik, ngindhari samubarang retak utawa degradasi cairan.
  • Akurasi lan keseragaman suhu ing saindhenging cairan lan kualitas proses kanggo njaga suhu konstan.
  • Ngilangi kabeh biaya pangopènan, instalasi lan kontrak relatif yen dibandhingake karo ketel uap.
  • Keamanan total kanggo operator lan kabeh proses.
  • Entuk papan amarga konstruksi kompak saka Pemanas Induktif.
  • Pemanasan langsung saka cairan tanpa nggunakake penukar panas.
  • Amarga sistem kerja, pemanas kasebut anti polutan.
  • Dibebasake saka ngasilake residu ing pemanasan langsung saka cairan termal, amarga oksidasi minimal.
  • Ing operasi mesin ingkang ndamel benter induktif rampung gangguan.
  • Gampang lan biaya instalasi sing murah.