Gabungan Logam kanthi Brazing lan Las

Gabungan Logam kanthi Brazing lan Las

Kasedhiya sawetara cara kanggo nggabungake logam, kalebu welding, brrazing lan solder. Apa bedane welding lan brrazing? Apa bedane brazing lan soldering? Ayo goleki bedane plus kaluwihan komparatif uga aplikasi umum. Diskusi iki bakal nambah pangerten babagan gabung karo logam lan mbantu sampeyan ngerti pendekatan optimal kanggo aplikasi sampeyan.

CARA kerjane keren


A gabungan brasil digawe kanthi cara sing beda banget saka gabungan sing dilas. Bentenane sing pertama yaiku suhu - brazing ora nyawiji logam dasar. Iki tegese suhu sing mateni luwih murah tinimbang titik leleh logam dasar. Suhu brazing uga luwih murah tinimbang suhu pengelasan kanggo logam dasar sing padha, nggunakake kurang energi.

Yen brrazing ora nyawiji logam dhasar, kepiye carane gabung? Bisa digunakake kanthi nggawe ikatan metalurgi ing antarane logam pengisi lan permukaan rong logam sing digandhengake. Prinsip logam pengisi ditarik liwat sendi kanggo nggawe ikatan iki yaiku tumindak kapiler. Ing operasi brazing, sampeyan nggunakake panas kanthi wiyar ing logam dhasar. Logam pengisi banjur digandhengake karo bagean sing digawe panas. Leleh langsung kanthi panas ing logam dasar lan digawe kanthi tumindak kapiler liwat sendhi. Mangkene cara nggawe gabungan brazed.

Aplikasi Brazing kalebu elektronik / listrik, aerospace, otomotif, HVAC / R, konstruksi lan liya-liyane. Contone kalebu saka sistem AC kanggo mobil nganti agul-agul turbin jet sensitif nganti komponen satelit nganti perhiasan sing apik. Brazing nawakake kauntungan penting ing aplikasi sing mbutuhake gabung karo logam dasar sing beda, kalebu tembaga lan baja uga non-logam kayata tungsten karbida, alumina, grafit lan intan.

Kaluwihan Komparatif. Kaping pisanan, sendi brazed yaiku sendi sing kuwat. Gabungan brazed sing digawe kanthi bener (kaya sendi gandheng) ing pirang-pirang kasus bakal kuwat utawa kuwat tinimbang logam sing digandhengake. Kapindho, sendi digawe ing suhu sing cukup sithik, udakara udakara 1150 ° F nganti 1600 ° F (620 ° C nganti 870 ° C).

Sing paling penting, logam dhasar ora bisa dilebur. Amarga logam dasar ora larut, biasane bisa njaga sifat fisik kasebut. Integritas logam dasar iki minangka ciri khas kabeh sendhi brazed, kalebu sendi bagean lancip lan kandel. Uga, panas ngisor bisa nyilikake bebaya distorsi logam utawa perang. Coba pikirake, yen suhu sing sithik mbutuhake kurang panas - faktor ngirit biaya sing penting.

Keuntungan penting liyane kanggo nggawe brazing yaiku gampang gabung karo logam sing ora padha nggunakake campuran fluks utawa fluks-cored / paduan ditutupi. Yen sampeyan ora prelu nyawiji logam dasar kanggo gabung, ora dadi masalah yen duwe titik leleh sing beda. Sampeyan bisa nggunakake baja kanggo tembaga kanthi gampang kaya baja menyang baja. Las minangka crita sing beda amarga sampeyan kudu nyawiji logam dhasar kanggo nyawiji. Iki tegese yen nyoba ngelas tembaga (titik leleh 1981 ° F / 1083 ° C) dadi waja (titik leleh 2500 ° F / 1370 ° C), sampeyan kudu nggunakake teknik las sing luwih canggih lan larang. Gampang gabung karo logam sing ora padha karo prosedur mematri konvensional tegese sampeyan bisa milih logam apa wae sing paling cocog karo fungsi majelis, ngerti yen ora nemoni masalah gabung apa wae bedane ing suhu leleh.

Uga, a gabungan brasil nduwe tampilan sing apik lan apik. Ana perbandingan wengi lan awan ing antarane fillet sing cilik lan rapet saka gabungan sing brazed lan manik-manik sing tebal lan ora teratur saka sendhi sing dilas. Karakteristik iki penting banget kanggo sendi ing produk konsumen, yen katon kritis. Gabungan brazed meh bisa digunakake "kaya", tanpa ana operasi rampung - ngirit biaya liyane.

Brazing nawakake keuntungan penting liyane kanggo ngelas amarga operator biasane bisa entuk katrampilan mematri luwih cepet tinimbang katrampilan las. Alesanipun wonten ing prabédan asli ing kaloro proses kasebut. Gabungan gandheng linier kudu dilacak kanthi sinkronisasi aplikasi panas lan endhepan logam pengisi. Sendi gabungan, ing sisih liyane, cenderung "nggawe awake dhewe" liwat tumindak kapiler. Kasunyatane, bagean saka katrampilan sing penting ing bidang brazing didhasarake ing desain lan rekayasa gabungan. Kacepetan komparatif latihan operator sing trampil minangka faktor biaya sing penting.

Akhire, brazing logam cukup gampang diotomatisasi. Karakteristik proses brazing - aplikasi panas sing amba lan gampang posisi logam pangisi - mbantu ngilangi potensial masalah. Ana macem-macem cara kanggo panas gabungan kanthi otomatis, macem-macem bentuk logam pengisi brazing lan akeh cara kanggo nyelehake supaya operasi brazing bisa kanthi otomatis meh kabeh level produksi.

Kepiye cara kerja

Las nggabung karo logam kanthi nyawiji lan nyawiji, biasane ditambah karo logam pengisi las. Gabungan sing diasilake kuwat - biasane kuwat kaya logam sing gabung, utawa malah luwih kuwat. Kanggo nyawiji logam, sampeyan ngetokake panas sing konsentrasi langsung menyang area sendi. Panas iki kudu suhu dhuwur kanggo nyawiji logam dasar (logam sing gabung) lan logam pengisi. Mula, suhu pengelasan diwiwiti ing titik leleh saka logam dasar.

Pengelasan umume cocog kanggo gabung karo majelis gedhe ing endi kalorone bagean logam relatif kandel (0.5 "/12.7mm) lan gabung ing siji titik. Amarga manik-manik sendi sing dilas ora teratur, umume ora digunakake ing produk sing mbutuhake sendi kosmetik. Aplikasi kalebu transportasi, konstruksi, pabrik lan ndandani toko. Contone yaiku majelis robot plus pabrikan kapal tekanan, jembatan, struktur bangunan, pesawat, pelatih kereta api lan trek, pipa lan liya-liyane.

Kaluwihan Komparatif. Amarga panas welding iku kuat, umume dilokalisasi lan ditemtokake; ora praktis aplikasi kanthi seragam ing area sing jembar. Aspek pinpointed iki duwe kaluwihan. Contone, yen sampeyan pengin gabung karo rong jalur logam cilik ing siji titik, pendekatan welding resistensi listrik iku praktis. Iki minangka cara sing cepet lan irit kanggo nggawe sendhi sing kuwat lan permanen atusan ewu.

Yen sendi linier tinimbang ora ditemtokake, mula bakal ana masalah. Panas las lokal bisa dadi kerugian. Contone, yen sampeyan pengin ngelas loro logam, sampeyan kudu miwiti pinggiran potongan logam supaya ora bisa dipasang kanggo logam pengisi las. Banjur sampeyan gandheng, luwih dhisik digawe panas siji ujung area gabungan dadi suhu lebur, banjur alon-alon obahake panas ing sadawane garis sendhi, pasang logam pengisi kanthi sinkronisasi karo panas. Iki minangka operasi las khas lan khas. Digawe kanthi bener, sendi sing dilas iki paling ora kuwat kaya logam sing gabung.

Nanging, ana kerugian saka pendekatan las-gabungan-las iki. Gabungan digawe kanthi suhu dhuwur - cukup dhuwur kanggo nyawiji logam dasar lan logam pengisi. Suhu sing dhuwur iki bisa nyebabake masalah, kalebu kemungkinan distorsi lan warping logam dasar utawa tekanan ing sekitar area las. Bebayan kasebut paling sithik nalika logam sing digandheng kenthel, nanging bisa uga dadi masalah nalika logam dhasar minangka bagean sing lancip. Uga, suhu dhuwur larang, amarga panas minangka energi lan energi mbutuhake dhuwit. Luwih akeh panase sing dibutuhake kanggo nggawe gabungan, luwih akeh gabungan sing bakal ngasilake.

Saiki, coba pikirake proses las otomatis. Apa sing kedadeyan yen sampeyan gabung ora ing siji rapat, nanging atusan utawa ewu rakitan? Welding, miturut sipate, menehi masalah kanthi otomatis. Gabungan las las sing digawe ing siji titik cukup gampang diotomatisasi. Nanging, yen titik kasebut dadi garis - gabungan linear - sepisan maneh, garis kasebut kudu dilacak. Sampeyan bisa ngotomatisasi operasi nelusuri iki, mindhah garis gabungan, contone, ngliwati stasiun pemanas lan menehi kabel pangisi kanthi otomatis saka spol amba. Iki minangka persiyapan sing rumit lan tepat, nanging mung dijamin yen sampeyan duwe bagean produksi sing padha.

Elinga manawa teknik las terus saya apik. Sampeyan bisa ngelas kanthi basis produksi liwat sinar elektron, debit kapasitor, gesekan lan cara liyane. Proses canggih kasebut biasane mbutuhake peralatan khusus lan larang, uga persiyapan sing rumit lan mbutuhake wektu. Coba pikirake manawa praktis kanggo produksi sing luwih cekak, pangowahan ing konfigurasi perakitan utawa syarat gabungan logam saben dinane.

Milih Proses Nggabungake Logam Sing Tepat
Yen sampeyan butuh sendi sing permanen lan kuwat, mesthine bakal nyuda gandheng logam kanggo welding vs. brazing. Las lan brasil nggunakake logam panas lan pengisi. Kalorone bisa ditindakake kanthi basis produksi. Nanging, kamiripan rampung ing kana. Cara kerjane beda-beda, dadi elinga pertimbangan brazing vs.

Ukuran majelis
Kekandelan bagean logam dhasar
Syarat titik utawa garis bareng
Logam sing gabung
Jumlah perakitan pungkasan dibutuhake
Pilihan liyane? Sambungan sing diencengi kanthi mekanik (Utas, stak utawa rivet) umume ora dibandhingake karo kekuwatan sing kuwat, resistensi kanggo kejut lan geter, utawa ketat bocor. Ikatan lan solder adesif bakal nyedhiyakake ikatan permanen, nanging umume, uga ora bisa menehi kekuatan gabungan brambang - padha utawa luwih gedhe tinimbang logam dhasar dhewe. Minangka aturan, ora bisa ngasilake sendi sing tahan tahan suhu ing ndhuwur 200 ° F (93 ° C). Yen sampeyan butuh sendhi logam-menyang-logam sing kuat, kuat minangka pesaing sing kuat.