Pemanasan Kacepetan Dhuwur dening Sistem Pemanasan Induksi

Salah sawijining pangembangan paling anyar ing bidang perawatan panas yaiku aplikasi Induction heating kanggo hardening permukaan lokal. Kemajuan sing ditindakake kanthi nggunakake arus frekuensi dhuwur pancen fenomenal. Miwiti wektu sing relatif cendhak kepungkur minangka cara hardening permukaan bantalan ing crankshafts (sawetara yuta iki digunakake kanggo nyetel kabeh cathetan layanan wektu), saiki nemokake cara hardening permukaan sing selektif sing ngasilake area hardened ing macem-macem bagean. Nanging, sanajan aplikasi saiki saiki, hardening induksi isih ana ing tahap bayi. Panggunaan kemungkinan kanggo nambani panas lan hardening logam, dadi panas kanggo forging utawa brazing, utawa soldering logam sing padha lan beda, ora bisa ditebak.

Induksi hardening asil ing produksi obyek baja hardened lokal karo jurusan dikarepake ambane lan atose, struktur metallurgical penting inti, zona demarkasi, lan kasus hardened, karo lack praktis saka distorsi lan ora tatanan ukuran. Iki ngidini desain peralatan sing njamin mekanisasi kabeh operasi kanggo nyukupi syarat garis produksi. Siklus wektu mung sawetara detik sing maintained dening angger-angger otomatis saka daya lan pamisah panas kapindho lan quenching interval indispensable kanggo nggawe asil faksimili saka fixations khusus. peralatan hardening prabawa ngidini pangguna kanggo lumahing harden mung bagean requisite saka paling sembarang obyek baja lan kanthi mangkono njaga ductility asli lan kekuatan; kanggo harden artikel saka desain ruwet sing ora bisa dianggep ing sembarang cara liyane; kanggo ngilangi pretreatment larang sing larang kayata plating tembaga lan carburizing, lan operasi straightening lan reresik sing larang regane; kanggo Cut mudhun ing biaya materi dening gadhah pilihan saka sudhut baja saka kang kanggo milih; lan kanggo harden item kanthi mesin tanpa perlu sembarang operasi pagawean.

Kanggo pengamat kasual bakal katon yen pengerasan induksi bisa kedadeyan amarga sawetara transformasi energi sing kedadeyan ing wilayah induktif tembaga. Tembaga nggawa arus listrik kanthi frekuensi dhuwur lan, ing interval sawetara detik, permukaan sepotong baja sing diselehake ing wilayah energi iki dipanasake nganti sawetara kritis lan dipateni nganti kekerasan sing paling optimal. Kanggo pabrikan peralatan kanggo metode hardening iki tegese aplikasi fenomena histeresis, arus eddy, lan efek kulit kanggo produksi hardening permukaan lokal sing efektif.

Pemanasan ditindakake kanthi nggunakake arus frekuensi dhuwur. Frekuensi sing dipilih khusus saka 2,000 nganti 10,000 siklus lan luwih saka 100 siklus digunakake sacara ekstensif ing wektu saiki. Arus alam iki nalika mili liwat induktor ngasilake medan magnet frekuensi dhuwur ing wilayah induktor kasebut. Nalika materi magnetik kayata baja diselehake ing lapangan iki, ana boros energi ing baja sing ngasilake panas. Molekul-molekul ing baja nyoba nyelarasake dhewe karo polaritas lapangan iki, lan kanthi owah-owahan iki kaping ewu per detik, gesekan molekul internal sing gedhe banget dikembangake minangka asil saka kecenderungan alami kanggo baja kanggo nolak owah-owahan. Kanthi cara iki, energi listrik diowahi, liwat medium gesekan, dadi panas.

Nanging, amarga karakteristik liyane saka arus frekuensi dhuwur yaiku konsentrasi ing permukaan konduktor, mung lapisan permukaan sing dadi panas. Kecenderungan iki, sing diarani "efek kulit", minangka fungsi saka frekuensi lan, liyane sing padha, frekuensi sing luwih dhuwur efektif ing jero sing luwih cethek. Tumindak gesekan sing ngasilake panas diarani histeresis lan temenan gumantung marang kuwalitas magnetik baja. Mangkono, nalika suhu wis ngliwati titik kritis ing ngendi baja dadi non-magnetik, kabeh pemanasan histeris mandheg.

Ana sumber panas tambahan amarga arus eddy sing mili ing baja minangka akibat saka fluks kanthi cepet ing lapangan. Kanthi resistance saka baja nambah karo suhu, kakiyatan saka tumindak iki melorot minangka baja dadi digawe panas, lan mung bagian sekedhik saka Nilai asli "kadhemen" nalika suhu quenching tepat wis tekan.

Nalika suhu bar baja sing digawe panas kanthi induktif tekan titik kritis, pemanasan amarga arus eddy terus kanthi tingkat sing suda. Wiwit kabeh tumindak terus ing lapisan permukaan, mung bagean kasebut sing kena pengaruh. Properti inti asli dijaga, hardening lumahing ditindakake kanthi quenching nalika solusi karbida lengkap wis diraih ing permukaan. Aplikasi daya sing terus-terusan nyebabake kedalaman kekerasan, amarga saben lapisan baja digawa menyang suhu, Kapadhetan saiki pindhah menyang lapisan ing ngisor sing menehi resistensi sing luwih murah. Iku ketok sing pilihan saka frekuensi tepat, lan kontrol daya lan wektu panas bakal nggawe kasenengan saka sembarang specifications dikarepake lumahing hardening bisa.

Metalurgi saka Induction Heating

Prilaku baja sing ora biasa nalika dipanasake kanthi induktif lan asil sing dipikolehi kudu dibahas babagan metalurgi. Tingkat solusi karbida kurang saka sedetik, kekerasan sing luwih dhuwur tinimbang sing diprodhuksi dening perawatan tungku, lan jinis martensit nodular minangka titik pertimbangan.
sing nggolongake metalurgi saka hardening induksi minangka "beda". Salajengipun, dekarburisasi permukaan lan wutah gandum ora kedadeyan amarga siklus pemanasan sing cendhak.

Pemanasan induksi mrodhuksi atose sing maintained liwat 80 persen saka ambane, lan saka ing kono, nyuda bertahap liwat zona transisi kanggo atose asli saka baja minangka ditemokaké ing inti kang wis ora kena pengaruh. Obligasi mangkono becik, ngilangke sembarang kasempatan saka spalling utawa mriksa.

Solusi karbida lengkap lan homogeneitas sing dibuktekake kanthi kekerasan maksimal bisa ditindakake kanthi wektu pemanasan total 0.6 detik. Wektu iki, mung 0.2 nganti 0.3 detik sing bener ing ndhuwur kritis ngisor. Apike kanggo dicathet yen peralatan pengerasan induksi ana ing operasi saben dina kanthi basis produksi kanthi solusi karbida lengkap, asil saka siklus pemanasan lan quenching, total wektu kurang saka 0.2 detik.

Martensit nodular sing apik lan luwih homogen sing diasilake saka hardening induksi luwih gampang katon karo baja karbon tinimbang karo baja paduan amarga katon nodular saka martensit campuran. Struktur sing apik iki kudu duwe austenit sing asale saka difusi karbida sing luwih jero tinimbang sing diduweni kanthi pemanasan termal. Pangembangan suhu kritis kanthi cepet ing kabeh struktur mikro wesi alfa lan karbida wesi utamane kondusif kanggo solusi karbida kanthi cepet lan distribusi konstituen sing minangka produk sing ora bisa dihindari minangka austentite homogen. Salajengipun, konversi struktur iki dadi martensit bakal ngasilake martensit sing nduweni karakteristik sing padha lan resistensi sing cocog kanggo nyandhang utawa nembus instrumen.

pemanasan kacepetan dhuwur kanthi induksi