Induksi Fluida Pipeline sistem pemanas

Induksi Fluida Pipeline sistem pemanas

Peralatan Pemanasan Induksi HLQ dirancang kanggo Pipeline, Vessel, Heat Exchanger, Reaktor Kimia lan Boiler. Kapal kasebut mindhah panas menyang bahan cairan kaya banyu Industri, Minyak, Gas, Bahan Pangan lan Pemanasan Bahan Baku Kimia. Ukuran Daya Pemanasan 2.5KW-100KW yaiku sing digawe adhem hawa. Ukuran daya 120KW-600KW yaiku sing digawe adhem banyu. Kanggo sawetara bahan kimia reaktor panas situs, Kita bakal nyedhiyani sistem dadi panas karo Explosion Proof Konfigurasi lan Remote Control System.
Sistem pemanasan HLQ iki kalebu pemanas induksi, koil induksi, sistem kontrol suhu, pasangan termal lan bahan insulasi. Perusahaan kita nyedhiyakake skema instalasi lan komisioning. Pangguna bisa nginstal lan debug dhewe. Kita uga bisa nyedhiyakake instalasi lan komisi ing situs. Tombol pilihan daya peralatan pemanas cairan yaiku pitungan area ijol-ijolan panas lan panas.

Peralatan Pemanasan Induksi HLQ 2.5KW-100KW hawa adhem lan banyu 120KW-600KW.

Perbandingan Efisiensi Energi

Cara pemanasankahanankonsumsi daya
Pemanasan induksiPemanasan 10 liter banyu nganti 50ºC0.583kWh
Pemanasan tahanPemanasan 10 liter banyu nganti 50ºC0.833kWh

Perbandingan antarane Pemanasan Induksi lan Pemanasan Batubara / Gas / Resistance

itemPemanasan induksiPemanasan batu baraPemanasan kanthi gasPemanasan tahan
Efisiensi pemanasan98%30-65%80%Ngisor 80%
Emisi polutanOra ana swara, ora ana bledug, ora ana gas buang, ora ana sisa sampahCoal cinders, asap, karbon dioksida, belerang dioksidaKarbon dioksida, sulfur dioksidaora
Fouling (dinding pipa)Non-foulingFoulingFoulingFouling
Pelembut banyuGumantung ing kualitas cairandibutuhakedibutuhakedibutuhake
Stabilitas pemanasanpancetDaya suda 8% saben taunDaya suda 8% saben taunDaya suda luwih saka 20% saben taun (konsumsi daya dhuwur)
KeslametanPemisahan listrik lan banyu, ora bocor listrik, ora ana radiasiRisiko keracunan karbon monoksidaRisiko keracunan karbon monoksida lan paparanResiko kebocoran listrik, kejut listrik utawa geni
kekiatanKanthi desain inti pemanasan, umur layanan 30 taun5 taun5 kanggo 8 taunSetengah nganti setahun

Diagram

Induksi Pemanasan Daya Pitungan

Paramèter sing dibutuhake saka bagean sing bakal digawe panas: kapasitas panas spesifik, bobot, suhu wiwitan lan suhu pungkasan, wektu pemanasan;

Rumus kalkulasi: kapasitas panas spesifik J/(kg*ºC)×prabédan suhuºC×bobot KG ÷ wektu S = daya W
Contone, kanggo ngetokake lenga termal 1 ton saka 20ºC nganti 200ºC sajrone jam, pitungan daya kaya ing ngisor iki:
Kapasitas panas spesifik: 2100J/(kg*ºC)
Bedane suhu: 200ºC-20ºC=180ºC
Bobot: 1 ton = 1000 kg
Wektu: 1 jam = 3600 detik
yaiku 2100 J/ (kg*ºC)×(200ºC -20 ºC)×1000kg ÷ 3600s=105000W=105kW

kesimpulan
Daya teoritis yaiku 105kW, nanging daya nyata umume tambah 20% amarga nimbang mundhut panas, yaiku, daya nyata yaiku 120kW. Loro set sistem pemanasan induksi 60kW minangka kombinasi dibutuhake.