prinsip pemanasan induksi elektromagnetik

prinsip pemanasan induksi elektromagnetik

Ing taun 1831 Michael Faraday nemokake pemanasan induksi elektromagnetik. dhasar prinsip pemanasan induksi minangka wangun terapan saka panemuan Faraday. Kasunyatane yaiku, arus AC sing mili liwat sirkuit mengaruhi gerakan magnetik sirkuit sekunder sing ana ing cedhake. Fluktuasi arus ing sirkuit primer nyedhiyakake jawaban babagan carane arus misterius diasilake ing sirkuit sekunder tetanggan. Penemuan Faraday nyebabake pangembangan motor listrik, generator, trafo, lan piranti komunikasi nirkabel. Nanging, aplikasi kasebut ora sampurna. Mundhut panas, sing kedadeyan sajrone proses pemanasan induksi, minangka nyeri sirah gedhe sing ngrusak fungsi sakabèhé sistem. Peneliti ngupaya nyuda mundhut panas kanthi laminating pigura magnet sing diselehake ing motor utawa trafo.
Mundhut panas, sing kedadeyan ing proses induksi elektromagnetik, bisa diowahi dadi energi panas sing produktif ing sistem pemanas listrik kanthi ngetrapake undang-undang iki. Akeh industri sing entuk manfaat saka terobosan anyar iki kanthi ngetrapake pemanasan induksi.