Desain Induksi Pemasangan Induksi

Ora preduli apa bentuk, ukuran, utawa kumparan induksi gaya sing sampeyan butuhake, kita bisa nulungi sampeyan! Kene mung sawetara saka atusan desain koil pemanasan induksi kita wis kerjo karo. Kumparan pancake, kumparan heliks, kumparan konsentrator…tabung persegi, bunder lan persegi dowo…Single-turn, five-turn, rolas-turn…ing ngisor 0.10″ ID nganti luwih saka 5′ ID…kanggo pemanasan internal utawa eksternal. Punapa mawon syarat, ngirim kita gambar lan specifications kanggo kutipan cepet. Yen sampeyan anyar kanggo pemanasan induksi / induktor, kirimake bagean sampeyan kanggo evaluasi gratis.

Ing pangertèn, desain coil kanggo pemanasan induksi dibangun ing panyimpenan gedhe data empiris sing pangembangane saka sawetara geometri induktor sing prasaja kayata kumparan solenoid. Amarga iki, desain coil umume adhedhasar pengalaman. Artikel seri iki nyemak pertimbangan listrik dhasar ing desain induktor lan nggambarake sawetara gulungan sing paling umum digunakake.

Dasar pertimbangan desain gulungan induksi
The induktor padha karo trafo utami, lan workpiece padha karo trafo secondary (Fig.1). Mulane, sawetara karakteristik trafo migunani ing pangembangan pedoman kanggo desain coil. Salah sawijining fitur trafo sing paling penting yaiku kasunyatan manawa efisiensi kopling ing antarane gulungan kuwalik karo kuadrat jarak ing antarane. , padha karo saiki ing secondary, pingan dening nomer giliran secondary. Amarga hubungan kasebut, ana sawetara kahanan sing kudu dielingake nalika ngrancang kumparan apa wae kanggo pemanasan induksi:
1) Koil kasebut kudu digabungake minangka bagian sing cocog kanggo transfer energi maksimal. Perlu ditemokake yen jumlah fluks magnetik sing paling gedhe nyimpulake benda ing area kasebut supaya digawe panas. Sing luwih padhet ing owah-owahan ing titik iki, sing luwih dhuwur bakal arus saiki ing bagean kasebut.

2) Jumlah garis fluks paling gedhe ing kumparan solenoid menyang tengah kumparan. Garis fluks dikonsentrasi ing kumparan, nyedhiyakake tingkat pemanasan maksimal ing kana.

3) Amarga flux paling klempakan cedhak kumparan dadi piyambak lan sudo adoh saka wong-wong mau, pusat géometris kumparan path flux banget. Mangkono, yen bagean diselehake ing tengah ing kumparan, area sing luwih cedhak karo kumparan bakal nyebrang garis fluks sing luwih akeh lan mula bakal dipanasake kanthi tingkat sing luwih dhuwur, dene area bagean sing kurang kopling bakal dadi panas. digawe panas ing tingkat sing luwih murah; pola asil ditampilake schematically ing Fig.. 2. Efek iki luwih pocapan ing pemanasan induksi frekuensi dhuwur.

 

induksi pemanasan induksi
induksi dadi panas coils.pdf 

[pdf-embedder url = "https://dw-inductionheater.com/wp-content/uploads/2015/03/induction_heating_coils_design.pdf"]

[pdf-embedder url = "https://dw-inductionheater.com/wp-content/uploads/2015/03/Induction_Heating_Coils_Design_and_Basic_Design.pdf"]