Welding Jahitan Induksi Kanggo Tube lan Pipa

Tabung Welding Jahitan Induksi Frekuensi Dhuwur lan Solusi Pipa

Apa welding induksi?

Kanthi welding induksi, panas diakibatake kanthi elektromagnetik ing benda kerja. Kacepetan lan akurasi welding induksi ndadekake becik kanggo welding pinggiran tabung lan pipa. Ing proses iki, pipa ngliwati kumparan induksi kanthi kacepetan dhuwur. Nalika padha nglakoni, pinggiran dipanasake, banjur diperes bebarengan kanggo mbentuk jahitan las longitudinal. Welding induksi utamané cocok kanggo produksi volume dhuwur. Welders induksi uga bisa dipasang karo kepala kontak, ngowahi menyang sistem welding dual-tujuan.

Apa keuntungan saka las jahitan induksi?

Welding longitudinal induksi otomatis minangka proses sing dipercaya lan dhuwur. konsumsi daya kurang lan efficiency dhuwur saka Sistem pengelasan induksi HLQ nyuda biaya. Kontrol lan pengulangan bisa nyuda kethokan. Sistem kita uga fleksibel - cocog beban otomatis njamin daya output lengkap ing macem-macem ukuran tabung. Lan jejak cilik sing nggawe dheweke gampang digabungake utawa dipasang maneh menyang jalur produksi.

Ngendi welding jahitan induksi digunakake?

Welding induksi digunakake ing industri tabung lan pipa kanggo welding longitudinal saka stainless steel (magnetik lan non-magnetik), aluminium, low-carbon lan high-strength low-alloy (HSLA) steels lan akeh bahan konduktif liyane.

Welding Jahitan Induksi Frekuensi Dhuwur

Ing proses welding tabung induksi frekuensi dhuwur, saiki frekuensi dhuwur induksi ing tabung lapisan mbukak dening coil induksi dumunung ahead saka (upstream saka) titik weld, minangka ditampilake ing Fig.. 1-1. Pinggiran tabung diwenehi jarak nalika ngliwati kumparan, mbentuk vee sing mbukak sing pucuke rada ahead saka titik las. Koil ora ngubungi tabung.

Gambar 1-1

Koil tumindak minangka utami trafo frekuensi dhuwur, lan tabung jahitan mbukak minangka sekunder siji-siji. Kaya ing aplikasi pemanasan induksi umum, jalur arus induksi ing potongan kerja cenderung cocog karo bentuk koil induksi. Akèh-akèhé arus induksi ngrampungake dalan ing saubengé jalur sing dibentuk kanthi mili ing pinggir lan ngubengi pucuk bukaan sing bentuke vee ing jalur kasebut.

Kapadhetan arus frekuensi dhuwur paling dhuwur ing pinggir cedhak puncak lan ing pucuk dhewe. Pemanasan sing cepet ditindakake, nyebabake ujung-ujung ing suhu welding nalika tekan ing puncak. Gulungan tekanan meksa pinggiran sing digawe panas bebarengan, ngrampungake weld.

Iku frekuensi dhuwur saka saiki welding tanggung jawab kanggo dadi panas klempakan ing pinggir vee. Nduweni kauntungan liyane, yaiku mung bagean cilik saka total arus sing ditemokake ing mburi jalur sing dibentuk. Kajaba diameteripun tabung cilik banget dibandhingake karo dawa vee, saiki luwih seneng path migunani ing pinggiran tabung mbentuk vee.

Pengaruh Kulit

Proses pengelasan HF gumantung marang rong fenomena sing ana gandhengane karo arus HF - Efek Kulit lan Efek Jarak.

Efek kulit yaiku kecenderungan arus HF kanggo konsentrasi ing permukaan konduktor.

Iki digambarake ing Fig.. 1-3, sing nuduhake arus HF sing mili ing konduktor terisolasi saka macem-macem wujud. Praktis kabeh arus mili ing kulit cethek cedhak permukaan.

Efek jarak

Fenomena listrik nomer loro sing penting ing proses pengelasan HF yaiku efek jarak. Iki minangka kecenderungan arus HF ing sepasang konduktor go / bali kanggo konsentrasi ing bagean permukaan konduktor sing paling cedhak. Iki digambarake ing Fig. 1-4 liwat 1-6 kanggo konduktor bunder lan kothak wangun cross-sectional lan spasi.

Fisika konco efek jarak gumantung ing kasunyatan sing Magnetik kolom watara konduktor go / bali luwih klempakan ing spasi sempit antarane wong-wong mau saka ing panggonan liya (Fig. 1-2). Garis gaya magnet duwe ruang sing luwih sithik lan luwih cedhak. Dadi efek jarak luwih kuat nalika konduktor luwih cedhak. Iku uga kuwat nalika sisih adhep-adhepan luwih amba.

Gambar 1-2

Gambar 1-3

Fig. 1-6 nggambarake efek ngiringake loro konduktor go / bali persegi dowo rapet relatif kanggo saben liyane. Konsentrasi HF saiki paling gedhe ing pojok-pojok sing paling cedhak lan dadi saya kurang ing sadawane pasuryan sing beda.

Gambar 1-4

Gambar 1-5

Gambar 1-6

Hubungan Listrik lan Mekanik

Ana rong wilayah umum sing kudu dioptimalake kanggo entuk kahanan listrik sing paling apik:

  1. Kapisan kanggo nindakake kabeh bisa kanggo kasurung minangka akeh saka total HF saiki sabisa kanggo mili ing dalan migunani ing vee.
  2. Kapindho kanggo nindakake kabeh bisa kanggo nggawe sudhut podo ing vee supaya dadi panas bakal seragam saka njero menyang njaba.

Tujuan (1) jelas gumantung marang faktor listrik kayata desain lan panggonan kontak welding utawa kumparan lan ing piranti impeding saiki dipasang ing tabung. Desain dipengaruhi dening papan fisik kasedhiya ing pabrik, lan noto lan ukuran nggulung las. Yen mandrel kanggo digunakake kanggo nang scarfing utawa rolling, mengaruhi impeder. Kajaba iku, objektif (1) gumantung marang dimensi vee lan sudut bukaan. Mulane, sanajan (1) dhasar listrik, ana hubungane karo mekanika pabrik.

Tujuan (2) gumantung banget marang faktor mekanik, kayata wangun tabung sing mbukak lan kondisi pinggiran strip. Iki bisa kena pengaruh apa sing kedadeyan maneh ing mill break-down pass lan malah ing slitter.

Welding HF minangka proses elektro-mekanik: Generator nyedhiyakake panas ing pinggiran nanging gulungan squeeze bener nggawe las. Yen pinggiran tekan suhu sing tepat lan sampeyan isih duwe welds risak, kemungkinan apik banget sing masalah ing pabrik nyetel-up utawa ing materi.

Faktor Mekanik Spesifik

Ing analisis pungkasan, apa sing kedadeyan ing vee iku penting banget. Kabeh sing kelakon ana bisa duwe efek (salah siji apik utawa ala) ing kualitas weld lan kacepetan. Sawetara faktor sing kudu dianggep ing vee yaiku:

  1. Panjang vee
  2. Derajat bukaan (sudut vee)
  3. Carane adoh ahead saka las muter centerline pinggiran Strip miwiti tutul saben liyane
  4. Wangun lan kondisi pinggiran Strip ing vee
  5. Kepiye pinggiran jalur ketemu siji lan sijine - apa bebarengan ing kekandelan - utawa pisanan ing njaba - utawa ing njero - utawa liwat burr utawa sliver
  6. Bentuk strip sing dibentuk ing vee
  7. Konstansi kabeh dimensi vee kalebu dawa, sudut bukaan, dhuwur pinggiran, kekandelan pinggiran.
  8. Posisi kontak welding utawa coil
  9. Registrasi pinggiran Strip relatif kanggo saben liyane nalika padha teka bebarengan
  10. Pira materi sing diperes metu (jembaré strip)
  11. Pinten kegedhen tabung utawa pipa kudu kanggo ukuran
  12. Carane akeh banyu utawa coolant pabrik pour menyang vee, lan kecepatan impingement sawijining
  13. Kebersihan coolant
  14. Kebersihan strip
  15. Anane bahan asing, kayata skala, keripik, sliver, inklusi
  16. Apa skelp baja saka baja rimmed utawa mati
  17. Apa welding ing rim saka baja rimmed utawa saka macem-macem irisan skelp
  18. Kualitas skelp - apa saka baja laminated - utawa baja kanthi stringers lan inklusi baja ("kotor")
  19. Kekerasan lan sifat fisik saka materi strip (sing mengaruhi jumlah spring-back lan tekanan tekanan sing dibutuhake)
  20. Keseragaman kacepetan pabrik
  21. Kualitas slitting

Iku ketok sing akeh saka apa mengkono ing vee minangka asil saka apa wis kedaden - salah siji ing pabrik dhewe utawa malah sadurunge Strip utawa skelp lumebu pabrik.

Gambar 1-7

Gambar 1-8

Frekuensi Dhuwur Vee

Tujuan saka bagean iki kanggo njlèntrèhaké kondisi becik ing vee. Dituduhake manawa sudhut paralel menehi pemanasan seragam antarane njero lan njaba. Alasan tambahan kanggo njaga pinggiran minangka paralel sabisa bakal diwenehi ing bagean iki. Fitur vee liyane, kayata lokasi puncak, sudut bukaan, lan stabilitas nalika mlaku bakal dibahas.

Bagian sabanjure bakal menehi rekomendasi khusus adhedhasar pengalaman lapangan kanggo nggayuh kahanan sing dikarepake.

Apex minangka Near Welding Point sabisa

Fig. 2-1 nuduhake titik ing ngendi pinggiran ketemu saben liyane (yaiku, puncak) dadi rada hulu saka garis tengah muter tekanan. Iki amarga jumlah cilik saka materi wis squeezed metu sak welding. Pucuk ngrampungake sirkuit listrik, lan arus HF saka pinggir siji muter lan bali ing sisih liyane.

Ing spasi ing antarane puncak lan garis tengah muter tekanan ora ana pemanasan maneh amarga ora ana arus sing mili, lan panas dissipates kanthi cepet amarga gradien suhu dhuwur ing antarane pinggiran panas lan sisa tabung. Mulane, iku penting sing puncak dadi cedhak karo garis tengah muter weld supaya suhu tetep cukup dhuwur kanggo nggawe las apik nalika meksa ditrapake.

Boros panas cepet iki tanggung jawab kanggo kasunyatan sing nalika daya HF tikel, kacepetan attainable luwih saka pindho. Kacepetan sing luwih dhuwur sing diakibatake saka daya sing luwih dhuwur menehi wektu sing luwih sithik kanggo panas. Sebagéyan gedhé panas sing dikembangaké kanthi listrik ing pinggir dadi migunani, lan efisiensi mundhak.

Gelar Vee Opening

Njaga puncak sabisa kanggo meksa las centerline infers sing bukaan ing vee kudu minangka sudhut sabisa, nanging ana watesan praktis. Kapisan yaiku kemampuan fisik gilingan kanggo nahan pinggiran mbukak tanpa kerut utawa karusakan pinggiran. Kapindho yaiku nyuda efek jarak antarane rong pinggiran nalika lagi adoh. Nanging, bukaan vee sing cilik banget bisa nyebabake pra-arcing lan penutupan vee sing durung wayahe nyebabake cacat las.

Adhedhasar pengalaman lapangan, bukaan vee umume marem yen spasi ing antarane pinggiran ing titik 2.0″ hulu saka garis tengah gulungan las antara 0.080″(2mm) lan .200″(5mm) menehi sudut sing kalebu antarane 2° lan 5 ° kanggo baja karbon. A amba luwih seng di pengeni kanggo stainless steel lan non-ferrous logam.

Dianjurake Vee Opening

Gambar 2-1

Gambar 2-2

Gambar 2-3

Podo karo pinggiran Supaya pindho Vee

Fig. 2-2 nggambarake yen pinggiran njero dadi siji luwih dhisik, ana rong vee - siji ing njaba kanthi puncak ing A - liyane ing njero kanthi puncak ing B. Vee njaba luwih dawa lan puncake. nyedhaki garis tengah gulungan tekanan.

Ing Fig.. 2-2 saiki HF luwih milih vee njero amarga sudhut sing luwih cedhak bebarengan. Saiki dadi watara ing B. Antarane B lan titik weld, ora dadi panas lan sudhut cooling cepet. Mulane, perlu kanggo overheat tabung kanthi nambah daya utawa ngurangi kacepetan supaya suhu ing titik las cukup dhuwur kanggo las sing puas. Iki malah luwih elek amarga pinggiran njero bakal luwih panas tinimbang njaba.

Ing kasus nemen, vee pindho bisa nimbulaké netes nang lan las kadhemen njaba. Iki kabeh bakal nyingkiri yen pinggiran padha podo karo.

Parallel Edges Ngurangi Gawan

Salah sawijining kaluwihan penting saka welding HF yaiku kasunyatan manawa kulit tipis dilebur ing pinggir pinggir. Iki mbisakake oksida lan bahan liyane sing ora dikarepake bisa diperes, menehi welding sing resik lan berkualitas. Kanthi pinggiran paralel, oksida diperes metu ing loro arah. Ana apa-apa ing dalan, lan padha ora kudu lelungan luwih saka setengah kekandelan tembok.

Yen ujung-ujung ing njero digabung dhisik, mula oksida luwih angel dicelupake. Ing Fig. 2-2 ana trough antarane puncak A lan puncak B kang tumindak kaya crucible kanggo ngemot materi manca. Materi iki ngambang ing baja sing dilebur ing cedhak pinggiran panas. Sajrone wektu lagi squeezed sawise maringaken apex A, iku ora bisa njaluk rampung liwat adhem sudhut njaba, lan bisa dadi kepepet ing antarmuka weld, mbentuk inklusi undesirable.

Ana akeh kasus nalika cacat las, amarga inklusi sing cedhak karo njaba, dilacak menyang pinggiran njero sing teka bebarengan (yaiku, tabung puncak). Jawaban iki mung kanggo ngganti mbentuk supaya sudhut podo karo. Ora kanggo nglakoni bisa detract nggunakake salah siji saka kaluwihan HF welding kang paling penting.

Pinggiran Paralel Ngurangi Gerakan Relatif

Fig. 2-3 nuduhake seri salib-bagean kang bisa dijupuk antarane B lan A ing Fig. 2-2. Nalika pinggiran njero tabung puncak pisanan kontak siji liyane, padha tetep bebarengan (Fig. 2-3a). Sakcepete mengko (Fig. 2-3b), bagean kang macet ngalami mlengkung. Ing sudhut njaba teka bebarengan minangka yen sudhut padha hinged ing nang (Fig. 2-3c).

Iki mlengkung saka sisih njero tembok nalika welding ora gawe piala nalika welding baja tinimbang nalika welding bahan kayata aluminium. Baja nduweni kisaran suhu plastik sing luwih akeh. Nyegah gerakan relatif saka jinis iki nambah kualitas weld. Iki ditindakake kanthi njaga pinggiran sejajar.

Edges podo nyuda Welding Wektu

Maneh referring Fig.. 2-3, proses welding njupuk Panggonan kabeh cara saka B kanggo weld muter centerline. Ing garis tengah iki pungkasane tekanan maksimal lan weld rampung.

Ing kontras, nalika sudhut teka bebarengan podo karo, padha ora miwiti tutul nganti paling tekan Point A. Meh langsung, meksa maksimum ditrapake. Pojok podo bisa nyuda wektu welding minangka akeh minangka 2.5 kanggo 1 utawa liyane.

Nggawa sudhut bebarengan podo ngompliti apa blacksmiths wis mesthi dikenal: Strike nalika wesi panas!

Vee minangka Beban Listrik ing Generator

Ing proses HF, nalika impeder lan panuntun jahitan digunakake minangka dianjurake, dalan migunani ing pinggir vee kalebu total sirkuit mbukak kang diselehake ing generator frekuensi dhuwur. Saiki sing ditarik saka generator dening vee gumantung marang impedansi listrik saka vee. Impedansi iki, ing siji, gumantung ing dimensi vee. Nalika vee dipanjangake (kontak utawa koil dipindhah maneh), impedansi mundhak, lan arus cenderung suda. Uga, saiki suda saiki kudu panas liyane logam (amarga vee maneh), mulane, daya liyane perlu kanggo nggawa wilayah welding bali menyang suhu welding. Minangka kekandelan tembok tambah, impedansi sudo, lan saiki cenderung kanggo nambah. Sampeyan perlu kanggo impedansi vee cukup cedhak karo nilai desain yen daya lengkap bakal digambar saka generator frekuensi dhuwur. Kaya filamen ing bolam lampu, daya sing ditarik gumantung marang resistensi lan voltase sing ditrapake, dudu ukuran stasiun pembangkit.

Kanggo alasan electrical, mulane, utamané nalika output generator HF lengkap dikarepake, perlu dimensi vee minangka dianjurake.

Forming Tooling

 

Mbentuk mengaruhi Quality Weld

Minangka wis diterangno, sukses HF welding gumantung ing apa bagean mbentuk ngirim anteng, sliver-free, lan podo karo sudhut vee. Kita ora nyoba kanggo menehi saran perkakas rinci kanggo saben nggawe lan ukuran pabrik, nanging kita menehi saran sawetara gagasan bab prinsip umum. Nalika alasan sing mangertos, liyane iku proyek terus-maju kanggo perancang muter. Perkakas mbentuk sing bener nambah kualitas las lan uga nggawe tugas operator luwih gampang.

Edge Breaking Dianjurake

Disaranake salah siji lurus utawa diowahi pinggiran bejat. Iki menehi ndhuwur tabung radius pungkasan ing siji utawa loro pass pisanan. Kadhangkala tabung tembok tipis dibentuk kanggo ngidini springback. Umpan sirip luwih becik ora diandelake kanggo mbentuk radius iki. Dheweke ora bisa overform tanpa ngrusak pinggiran supaya ora metu paralel. Alesan kanggo Rekomendasi iki supaya pinggiran bakal podo karo sadurunge padha njaluk menyang weld nggulung - IE, ing vee. Iki beda karo laku ERW biasanipun, ngendi elektroda bunder gedhe kudu tumindak minangka piranti kontak saiki dhuwur lan ing wektu sing padha minangka gulungan kanggo mbentuk pinggiran mudhun.

Edge Break mungsuh Center Break

Panyengkuyung saka pusat breaking ngandika sing tengah-break muter bisa nangani sawetara ukuran, kang nyuda persediaan perkakas lan ngethok muter ganti downtime. Iki minangka argumentasi ekonomi sing bener karo pabrik gedhe ing ngendi gulungan gedhe lan larang. Nanging, kauntungan iki sebagéyan ngimbangi amarga padha kerep perlu sisih muter utawa seri warata muter sawise pass fin pungkasan kanggo njaga pinggiran mudhun. Nganti paling sethithik 6 utawa 8″ OD, mecah pinggir luwih nguntungake.

Iki bener ing éwadéné kasunyatan sing iku seng di pengeni kanggo nggunakake beda ndhuwur risak nggulung kanggo tembok kandel saka kanggo tembok lancip. Fig. 3-1a nggambaraké sing rol ndhuwur dirancang kanggo tembok lancip ora ngidini cukup kamar ing sisih kanggo tembok kandel. Yen sampeyan nyoba kanggo nèng saubenging iki kanthi nggunakake muter ndhuwur kang cukup panah kanggo Strip paling kandel liwat sawetara saka sudhut kekandelan, sampeyan bakal ing alangan ing mburi lancip saka sawetara minangka disaranake ing Fig.. 3-1b. Sisih Strip ora bakal ana lan pinggiran bejat ora bakal rampung. Iki nyebabake lapisan kanggo muter saka sisih menyang sisih ing weld nggulung - Highly undesirable kanggo welding apik.

Cara liya sing kadhangkala digunakake nanging sing ora dianjurake kanggo pabrik cilik, yaiku nggunakake gulungan ngisor sing dibangun kanthi spacer ing tengah. Spacer tengah sing luwih tipis lan spacer mburi sing luwih kandel digunakake nalika mlaku tembok tipis. Desain gulungan kanggo metode iki minangka kompromi sing paling apik. Fig.. 3-1c nuduhake apa mengkono nalika muter ndhuwur dirancang kanggo tembok nglukis lan muter ngisor narrowed dening ngganti spacers supaya minangka kanggo mbukak tembok lancip. Strip kasebut dijepit ing pinggir, nanging longgar ing tengah. Iki cenderung nyebabake ketidakstabilan ing sadawane pabrik, kalebu vee welding.

Argumentasi liyane yaiku yen pinggir pinggir bisa nyebabake buckling. Iki ora dadi nalika bagean transisi wis bener tooled lan diatur lan mbentuk bener mbagekke bebarengan gilingan.

Perkembangan anyar ing teknologi kandhang sing dikontrol komputer njamin pinggiran sing rata, sejajar lan owah-owahan kanthi cepet.

Ing pengalaman kita, gaweyan tambahan kanggo nggunakake bejat pinggiran tepat mbayar uga ing dipercaya, konsisten, gampang operate, produksi kualitas dhuwur.

Fin Pass Kompatibel

Perkembangan ing pass fin kudu lancar menyang wangun pass fin pungkasan dianjurake sadurunge. Saben fin pass kudu nindakake kira-kira jumlah sing padha. Iki supaya ora ngrusak pinggiran ing pass fin overworked.

Gambar 3-1

Weld Rolls

 

Weld Rolls lan pungkasan Fin Rolls Correlated

Njupuk pinggiran podo karo ing vee mbutuhake korélasi saka desain pungkasan fin pass nggulung lan saka weld nggulung. Panuntun jahitan bebarengan karo gulungan sisih sing bisa digunakake ing wilayah iki mung kanggo nuntun. Bagean iki njlèntrèhaké sawetara designs weld muter kang wis menehi asil banget ing akeh panginstalan lan njlèntrèhaké desain finpass pungkasan kanggo cocog desain weld muter iki.

Mung fungsi weld nggulung ing HF welding kanggo meksa sudhut digawe panas bebarengan karo meksa cukup kanggo nggawe las apik. Desain muter fin ngirim ngirim skelp rampung kawangun (kalebu radius cedhak sudhut), nanging mbukak ing ndhuwur kanggo weld nggulung. Bukaan dipikolehi kaya tabung sing ditutup rampung digawe saka rong bagian sing disambungake karo engsel piano ing sisih ngisor lan mung diayunake ing sisih ndhuwur (Fig. 4-1). Desain gulung sirip iki ngrampungake iki tanpa concavity sing ora dikarepake ing sisih ngisor.

Loro-Roll Arrangement

Gulungan las kudu bisa nutup tabung kanthi tekanan sing cukup kanggo ngganggu pinggiran sanajan welder mati lan pinggiran kadhemen. Iki mbutuhake komponen horisontal gedhe saka pasukan minangka disaranake dening panah ing Fig.. 4-1. A prasaja, cara suta njupuk pasukan iki nggunakake rong sisih muter minangka disaranake ing Fig.. 4-2.

A kothak loro-rol punika relatif ekonomi kanggo mbangun. Mung ana siji meneng kanggo nyetel sak roto. Wis Utas tangan tengen lan kiwa, lan gerakane loro muter lan metu bebarengan. Pangaturan iki umum digunakake kanggo diameter cilik lan tembok tipis. Konstruksi rong rol nduweni kauntungan penting sing ngidini panggunaan bentuk tenggorokan las oval sing rata sing dikembangake dening THERMATOOL kanggo njamin manawa pinggiran tabung sejajar.

Ing sawetara kahanan, susunan rong rol bisa uga nyebabake tandha swirl ing tabung. Alasan umum kanggo iki yaiku pembentukan sing ora bener, sing mbutuhake pinggiran gulungan supaya luwih dhuwur tinimbang tekanan normal. Tandha swirl uga bisa kedadeyan kanthi bahan kekuatan dhuwur, sing mbutuhake tekanan las sing dhuwur. Kerep reresik saka sudhut muter karo flapper wheel utawa gilingan bakal bantuan kanggo nyilikake tandha.

Grinding gulungan nalika obah bakal nyuda kemungkinan over grinding utawa nicking roll nanging kudu ati-ati banget nalika nindakake. Tansah duwe wong ngadeg ing E-Stop yen ana darurat.

Gambar 4-1

Gambar 4-2

Telung-Roll Arrangement

Akeh operator pabrik seneng noto telung-rol ditampilake ing Fig. 4-3 kanggo tabung cilik (nganti bab 4-1 / 2″OD). Kauntungan utama babagan susunan rong rol yaiku tandha swirl meh diilangi. Uga nyedhiyakake pangaturan kanggo mbenerake registrasi pinggir yen perlu.

Telung gulungan kasebut, kanthi jarak 120 derajat, dipasang ing clevises ing chuck gulir telung rahang sing abot. Padha bisa diatur lan metu bebarengan dening meneng Chuck. Chuck dipasang ing piring mburi sing kuat lan bisa diatur. Imbuhan pisanan digawe karo telung gulungan ditutup tightly ing plug machined. Piring mburi diatur kanthi vertikal lan lateral supaya gulung ngisor dadi sejajar kanthi dhuwur lan garis tengah pabrik. Banjur piring mburi dikunci kanthi aman lan ora perlu nyetel maneh nganti owah-owahan muter sabanjure.

The clevises nyekeli loro nggulung ndhuwur sing dipasang ing minger radial kasedhiya karo nyetel ngawut-awut. Salah siji saka rong gulungan iki bisa diatur kanthi individu. Iki minangka tambahan kanggo pangaturan umum saka telung gulungan bebarengan dening gulung chuck.

Two Rolls - Roll Design

Kanggo tabung kurang saka 1.0 OD, lan kothak loro-rol, wangun dianjurake ditampilake ing Fig.. 4-4. Iki minangka wangun sing paling optimal. Iki menehi kualitas las paling apik lan kacepetan las paling dhuwur. Ndhuwur babagan 1.0 OD, offset .020 dadi ora pati penting lan bisa uga diilangi, saben gulungan digiling saka pusat umum.

Telung Rolls - Roll Design

Tenggorokan las telung gulungan biasane dibunderake, kanthi diameter DW padha karo diameter tabung rampung D ditambah tunjangan ukuran a

RW = DW/2

Minangka karo kothak loro-rol, nggunakake Fig.. 4-5 minangka panuntun kanggo milih diameteripun muter. Longkangan ndhuwur kudu .050 utawa witjaksono kanggo tembok thinnest kanggo mbukak, whichever luwih. Loro longkangan liyane kudu maksimum .060, scaled kanggo minangka kurang minangka .020 kanggo tembok banget lancip. Rekomendasi sing padha babagan presisi sing digawe kanggo kothak rong rol ditrapake ing kene.

Gambar 4-3

Gambar 4-4

Gambar 4-5

PASS FIN TERAKHIR

 

Tujuan Desain

Bentuk sing disaranake kanggo pass fin pungkasan dipilih kanthi sawetara tujuan:

  1. Kanggo saiki tabung kanggo weld nggulung karo radius pinggiran kawangun
  2. Kanggo duwe pinggiran paralel liwat vee
  3. Kanggo nyedhiyani bukaan vee marem
  4. Kanggo kompatibel karo desain weld roll dianjurake sadurunge
  5. Supaya gampang digiling.

Wangun Pass Fin pungkasan

Wangun sing disaranake digambarake ing Fig. 4-6. Gulung ngisor nduweni radius konstan saka siji pusat. Saben loro halves muter ndhuwur uga nduweni radius pancet. Nanging, radius muter ndhuwur RW ora padha karo radius muter ngisor RL lan pusat saka kang radius ndhuwur lemah sing terlantar laterally dening WGC kadohan. Sirip dhewe wis tapered ing sudhut.

Kritéria Desain

Ukuran kasebut ditemtokake kanthi limang kritéria ing ngisor iki:

  1. Jari-jari grinding ndhuwur padha karo radius grinding weld roll.
  2. Girth GF luwih gedhe tinimbang girth GW ing weld rolls kanthi jumlah sing padha karo tunjangan squeeze out S.
  3. TF kekandelan fin kuwi bukaan antarane sudhut bakal sesuai karo Fig.. 2-1.
  4. Sudut taper sirip a kaya sing pinggiran tabung bakal jejeg menyang tangen.
  5. Spasi y antarane flanges muter ndhuwur lan ngisor dipilih kanggo ngemot Strip tanpa menehi tandha nalika ing wektu sing padha nyediakake sawetara gelar saka imbuhan operasi.

 

 

 

Fitur Teknis Generator Welding Induksi Frekuensi Tinggi:

 

 

Kabeh Solid State (MOSFET) High Frequency Induction Tube lan Pipe Welding Machine
model GPWP-60 GPWP-100 GPWP-150 GPWP-200 GPWP-250 GPWP-300
Daya input 60KW 100KW 150KW 200KW 250KW 300KW
voltase input 3 Phase, 380/400/480V
DC Voltage 0-250V
DC saiki 0-300A 0-500A 800A 1000A 1250A 1500A
frekuensi 200-500KHz
Efisiensi output 85% -95%
Faktor daya Muatan lengkap> 0.88
Tekanan Water Cooling > 0.3MPa
Aliran banyu adhem > 60L / mnt > 83L / mnt > 114L / mnt > 114L / mnt > 160L / mnt > 160L / mnt
Suhu banyu mlebu <35 ° C
  1. Panyesuaian daya IGBT kabeh-negara padhet lan teknologi kontrol arus variabel, nggunakake pemotongan frekuensi dhuwur sing unik IGBT alus-switching lan nyaring amorf kanggo regulasi daya, kontrol inverter IGBT sing cepet lan akurat, kanggo entuk 100-800KHZ / Aplikasi produk 3-300KW.
  2. Kapasitor resonansi daya dhuwur sing diimpor digunakake kanggo entuk frekuensi resonansi sing stabil, kanthi efektif ningkatake kualitas produk, lan nyadari stabilitas proses pipa sing dilas.
  3. Ganti teknologi imbuhan daya thyristor tradisional karo teknologi imbuhan daya chopping frekuensi dhuwur kanggo entuk kontrol tingkat microsecond, nemen éling imbuhan cepet lan stabilitas saka output daya saka proses pipe welding, ripple output iku arang banget cilik, lan saiki oscillation punika stabil. Gamelan lan straightness saka jahitan las dijamin.
  4. Keamanan. Ora ana frekuensi dhuwur lan voltase dhuwur 10,000 volt ing peralatan kasebut, sing bisa nyegah radiasi, gangguan, discharge, kontak lan fenomena liyane.
  5. Nduwe kemampuan sing kuat kanggo nolak fluktuasi voltase jaringan.
  6. Nduwe faktor daya sing dhuwur ing kabeh daya, sing bisa ngirit energi kanthi efektif.
  7. Efisiensi dhuwur lan hemat energi. Peralatan kasebut nggunakake teknologi ngoper alus-daya dhuwur saka input kanggo output, kang nyilikake mundhut daya lan entuk efficiency electrical banget dhuwur, lan wis faktor daya dhuwur banget ing sawetara daya lengkap, èfèktif nyimpen energi, kang beda saka tradisional Dibandhingake karo tabung. Tipe frekuensi dhuwur, bisa ngirit 30-40% saka efek hemat energi.
  8. Peralatan kasebut miniatur lan terintegrasi, sing bisa ngirit ruang sing dikuwasani. Peralatan ora perlu trafo langkah-mudhun, lan ora perlu frekuensi daya induktansi gedhe kanggo imbuhan SCR. Struktur terintegrasi cilik ndadekake kepenak ing instalasi, pangopènan, transportasi, lan pangaturan.
  9. Kisaran frekuensi 200-500KHZ nyadari welding pipa baja lan stainless steel.

Tabung Induksi Frekuensi Dhuwur lan Solusi Welding Pipa