teknologi sistem pemanasan induksi PDF

Review Teknologi Pemanasan Induksi

1. Pambuka

Kabeh IH (pemanasan induksi) Sistem aplikasi dikembangake kanthi nggunakake induksi elektromagnetik sing pisanan ditemokake dening Michael Faraday ing taun 1831. Pemanasan induksi elektromagnetik nuduhake fenomone enon sing saiki arus listrik digawe ing sirkuit tertutup kanthi fluktuasi arus ing sirkuit liya sing diselehake ing jejere. Prinsip dhasar pemanasan induksi, yaiku bentuk panemuan Faraday, yaiku kasunyatan sing saiki AC nglewati sirkuit mengaruhi gerakan magnetik saka sirkuit sekunder sing cedhak. Turunane arus ing sirkuit utami menehi jawaban kepiye carane misteri digawe ing sirkuit sekunder. Panemuan Faraday nyebabake pamindhahan motor listrik, generator, trafo, lan piranti komunikasi nirkabel. Nanging aplikasi, durung sampurna. Mundhak panas, sing ana sajrone proses pemanasan induksi, minangka nyeri sirah utama kanggo ngrusak fungsi sakabehe sistem. Peneliti ngupayakake nyuda kerugian panas kanthi nglapisi bingkai magnet sing dilebokake ing njero motor utawa trafo. Hukum Faraday banjur diikuti dening pirang-pirang penemuan luwih maju kayata Lentz Law. Undhang-undhang kasebut nerangake kasunyatan manawa arus induktif mili menyang arah owah-owahan gerakan magnetik induksi.

Mundhak panas, kedadeyan ing proses induksi elektromagnetik, bisa dadi energi panas sing produktif kanthi listrik sistem pemanas induksi kanthi ngetrapake hukum iki. Akeh industri sing entuk bathi saka trobosan anyar iki kanthi ngetrapake pemanas induksi kanggo tungku, pelenturan induksi, lan pengelasan. Ing aplikasi kasebut, pemanasan prabawa nggawe luwih gampang nyetel parameter pemanasan tanpa mbutuhake sumber daya eksternal tambahan. Iki nyuda nyuda panas nalika njaga lingkungan kerja sing luwih trep. Anane kontak fisik menyang piranti pemanas nyegah kacilakan listrik sing ora nyenengake. Kapadhetan energi dhuwur bisa diasilake kanthi ngasilake energi panas sing cukup sajrone wektu sing kurang ……

Induction_Heating_System_Technology.pdf

=