Tinjauan Topologi Sistem Pemanasan Induksi

Tinjauan Topologi Sistem Pemanasan Induksi

Tinjauan Topologi Sistem Pemanasan Induksi

Kabeh sistem pemanasan induksi dikembangake kanthi nggunakake induksi elektromagnetik sing pisanan ditemokake dening Michael Faraday ing taun 1831. Induksi elektromagnetik nuduhake fenomena ing ngendi arus listrik diasilake ing sirkuit tertutup kanthi fluktuasi arus ing sirkuit liyane sing diselehake ing jejere. Prinsip dhasar pemanasan induksi, sing minangka wangun terapan saka panemuan Faraday, yaiku kasunyatan manawa arus AC sing mili liwat sirkuit mengaruhi gerakan magnetik sirkuit sekunder sing ana ing cedhake. Fluktuasi arus ing sirkuit primer
kasedhiya jawaban kanggo carane saiki misterius kui ing sirkuit secondary tetanggan. Penemuan Faraday nyebabake pangembangan motor listrik, generator, trafo, lan piranti komunikasi nirkabel. Nanging, aplikasi kasebut ora sampurna. Mundhut panas, sing kedadeyan sajrone proses pemanasan induksi, minangka nyeri sirah utama sing ngrusak fungsi sakabèhé sistem. Peneliti ngupaya nyuda mundhut panas kanthi laminating pigura magnet sing diselehake ing motor utawa trafo. Hukum Faraday diterusake karo sawetara panemuan sing luwih maju kayata Hukum Lentz. Undhang-undhang iki nerangake kasunyatan manawa arus induktif mili kuwalik menyang arah owah-owahan gerakan magnetik induksi.

Tinjauan Topologi Sistem Pemanasan Induksi