Pemanasan Reaktor Induksi

Description

Pemanasan Plasma Pemanas Reaktor Induksi

Kita duwe pengalaman luwih saka 20 taun ing Induction heating lan wis ngrancang, ngrancang, pabrik, nginstal lan milih sistem Pipa Pemanas Pipa lan Pipa menyang pirang-pirang negara ing saindenging jagad. Amarga sistem pemanas kanthi alami lan bisa dipercaya kanthi alami, opsi pemanasan kanthi induksi kudu dianggep minangka pilihan sing disenengi.

Pemanasan induksi kalebu kabeh kenyamanan listrik sing dijupuk langsung menyang proses lan diowahi dadi panas persis kaya sing dibutuhake. Bisa ditrapake kanthi sukses ing meh kabeh kapal utawa sistem pipa sing mbutuhake sumber panas.

Induksi nawakake akeh mupangat sing ora bisa dipikolehi kanthi cara liya lan menehi efisiensi produksi pabrik sing luwih apik lan kahanan operasi sing luwih apik amarga ora ana emisi panas sing signifikan ing lingkungane. Sistem kasebut cocog banget kanggo proses reaksi kontrol sing cedhak kayata produksi resin sintetik ing Wilayah Bahaya.

Minangka saben prau pemanas induksi diwenehake kanggo saben kabutuhan lan sarat tartamtu para pelanggan, kita nawakake macem-macem ukuran kanthi tarif paningkatan sing beda. Insinyur kita wis pengalaman suwene bertahun-tahun ing bangunan khusus sing berkembang sistem pemanasan induksi kanggo macem-macem aplikasi ing macem-macem industri. Pemanas dirancang supaya cocog karo persyaratan proses sing tepat lan dibangun supaya cepet dipasang ing kapal kasebut ing karya utawa situs.

MANFAAT UNIK

• Ora ana kontak fisik ing antarane koil induksi lan tembok prau sing digawe panas.
• Cepet wiwitan lan mati. Ora ana inersia termal.
• Kurang panas sing kurang
• Produk presisi lan kontrol suhu tembok prau tanpa njupuk.
• Input energi dhuwur. Cocog kanggo kontrol prosesor otomatis utawa mikro
• Area bahaya utawa operasi industri standar kanthi voltase garis.
• Pemanasan seragam tanpa polusi kanthi efisiensi dhuwur.
• Biaya sithik.
• Suhu sithik utawa dhuwur bisa digunakake.
• Sederhana lan fleksibel kanggo digunakake.
• Pangopènan minimal.
• Kualitas produk sing konsisten.
• Heater mandhiri ing kapal sing ngasilake syarat ruang minimal.

Desain koil pemanas induksi kasedhiya kanggo cocog karo prau logam lan tank sing paling akeh wujud lan bentuk sing digunakake saiki. Diwiwiti saka sawetara centremetres nganti sawetara diameter diameter utawa dawa. Baja entheng, baja ringan klambi, baja tahan karat solid utawa prau non ferrous bisa digawe panas kabeh. Umume kekandelan tembok minimal 6mm disaranake.

Desain rating unit wiwit saka 1KW nganti 1500KW. Kanthi sistem pemanas induksi, ora ana watesan ing input kepadatan daya. Watesan sing ana diwenehake dening kapasitas panyerepan panas maksimum produk, proses utawa karakteristik metalurgi saka bahan tembok prau.

Pemanasan induksi kalebu kabeh kenyamanan listrik sing dijupuk langsung menyang proses lan diowahi dadi panas persis kaya sing dibutuhake. Amarga dadi panas digawe langsung ing tembok prau sing kontak karo produk lan kerugian panas banget kurang, sistem kasebut efisien banget (nganti 90%).

Pemanasan induksi nawakake akeh mupangat sing ora bisa dipikolehi kanthi cara liya lan menehi efisiensi produksi pabrik sing luwih apik lan kahanan operasi sing luwih apik amarga ora ana panas emisi sing penting kanggo lingkungan.

Industri khas nggunakake proses proses induksi:

• Reaktor lan ceret
• Lapisan adesif lan khusus
• Bahan kimia, gas lan minyak
• Pangolahan panganan
• Metalurgi lan logam rampung

• Las Preheating
• Pelapisan
• Pemanasan cetakan
• Pas & Ora Pas
• Majelis Termal
• Pangatusan Panganan
• Pemanasan Cairan Pipa
• Pemanasan & Isolasi Tangki & Kapal

Pengaturan HLQ Induction Heater In-Line bisa digunakake kanggo aplikasi kalebu:

• Pemanasan udhara lan gas kanggo pangolahan kimia lan panganan
• Pemanasan Minyak Panas kanggo Proses lan Lenga sing Bisa Dipangan
• Nguap lan Superheating: Ngunggahake kanthi cepet uap, suhu / tekanan sithik lan dhuwur (nganti 800ºC ing 100 bar)

Proyek Kapal lan Pemanas Berkelanjutan sadurunge kalebu:

Reaktor lan Ketel, Autoklaf, Kapal Proses, Tangki Panyimpenan lan Settling, Baths, Vats and Pot Pot, Vessels Pressure, Vapourisors and superheaters, Heat Exchangeers, Rotary Drums, Pipe, Dual Fuel Heated Vessels

Proyek Pemanas In-Line sadurunge kalebu:

Pemanas Uap Super Panas Panas, Pemanas Udara Regeneratif, Pemanas Minyak Pelumas, Pemanas Minyak lan Pemanas Minyak Masak, pemanas gas kalebu Nitrogen, Nitrogen Argon, lan pemanas Catalytic Rich Gas (CRG).

Pemanasan induksi minangka metode non-kontak kanthi otomatis milih bahan konduktif kanthi listrik kanthi nggunakake medan magnet gantian kanggo ngindhari arus listrik, sing dikenal minangka arus eddy, ing materi sing dikenal minangka suseptor, mula dadi panas suseptor. Pemanasan induksi wis digunakake ing industri metalurgi suwene pirang-pirang taun kanggo keperluan pemanasan logam, kayata leleh, pemurnian, perawatan panas, pengelasan, lan solder. Pemanasan induksi ditindakake kanthi macem-macem frekuensi, saka frekuensi AC powerline nganti 50 Hz nganti frekuensi puluhan MHz.

Ing frekuensi induksi tartamtu, efisiensi pemanasan kolom induksi mundhak nalika dalan konduksi luwih dawa ana ing sawijining obyek. Bagean kerja padhet gedhe bisa digawe panas kanthi frekuensi sing luwih murah, dene obyek cilik mbutuhake frekuensi sing luwih dhuwur. Kanggo obyek ukuran sing digawe panas, frekuensi sing sithik banget bisa dadi panas sing ora efisien amarga energi ing kolom induksi ora ngasilake intensitas arus eddy sing dikarepake ing obyek kasebut. Frekuensi sing akeh banget, ing tangan liyane, nyebabake pemanasan sing ora seragam amarga energi ing kolom induksi ora nembus menyang obyek lan arus eddy mung diinduksi ing utawa cedhak permukaan. Nanging, pemanasan induksi struktur logam sing bisa ditembus gas ora dingerteni ing seni sadurunge.

Proses seni sadurunge kanggo reaksi katalitik fase gas mbutuhake katalis duwe area lumahing dhuwur supaya molekul gas reaktan duwe kontak maksimal karo permukaan katalis. Proses seni sadurunge biasane nggunakake bahan katalis poros utawa partikel katalitik cilik, sing didhukung, kanggo entuk area permukaan sing dibutuhake. Proses seni sadurunge gumantung karo konduksi, radiasi utawa konveksi kanggo nyedhiyakake panas sing penting kanggo katalis. Kanggo nggayuh pilihan reaksi kimia sing apik, kabeh bagean saka reaktan kudu ngalami suhu sing padha lan lingkungan katalitik. Kanggo reaksi endotermik, mula laju pangiriman panas kudu seragam bisa ditindakake sajrone kabeh ambegan katalitik. Kaloro konduksi, lan konveksi, uga radiasi, biasane duwe kemampuan kanggo nyedhiyakake tingkat lan keseragaman pangiriman panas.

GB Patent 2210286 (GB '286), sing khas seni sadurunge, mulang partikel katalis cilik sing ora konduktif listrik kanggo dhukungan logam utawa doping katalis supaya konduktif listrik. Dhukungan logam utawa bahan doping dadi induksi lan banjur dadi panas kanggo katalis. Paten iki mulang babagan nggunakake inti ferromagnetik sing liwat pusat liwat amben katalis. Bahan sing luwih disenengi kanggo inti ferromagnetik yaiku wesi silikon. Sanajan migunani kanggo reaksi nganti udakara 600 derajat C., aparat GB Patent 2210286 ngalami watesan parah ing suhu sing luwih dhuwur. Permeabilitas magnetik inti ferromagnetik bakal mudhun sacara signifikan ing suhu sing luwih dhuwur. Miturut Erickson, CJ, "Handbook of Heating for Industry", pp 84-85, permeabilitas magnetik wesi wiwit mudhun nganti 600 C lan efektif ilang dening 750 C. Wiwit, ing susunan GB '286, magnetik lapangan ing amben katalis gumantung saka permeabilitas magnetik inti ferromagnetik, pengaturan kaya ngono ora bakal dadi panas katalis kanthi efektif nganti luwih saka 750 C, apa maneh tekan luwih saka 1000 C sing dibutuhake kanggo produksi HCN.

Aparat GB Patent 2210286 uga dipercaya kanthi kimia sing ora cocog kanggo nyiyapake HCN. HCN digawe kanthi reaksi amonia lan gas hidrokarbon. Wis dingerteni yen zat besi nyebabake dekomposisi amonia ing suhu munggah. Dipercaya manawa zat besi sing ana ing inti ferromagnetik lan dhukungan katalis ing ruang reaksi GB '286 bakal nyebabake dekomposisi amonia lan bakal nyegah, tinimbang ningkatake, reaksi amonia sing dikarepake karo hidrokarbon kanggo mbentuk HCN.

Hidrogen sianida (HCN) minangka bahan kimia penting sing akeh migunani ing industri kimia lan pertambangan. Contone, HCN minangka bahan baku kanggo nggawe adiponitrile, acetone cyanioxidin, sodium sianida, lan penengah produksi pestisida, produk pertanian, agen chelating, lan pakan kewan. HCN minangka cairan beracun banget sing umob ing 26 derajat C., lan kaya ngono, tundhuk marang peraturan kemasan lan transportasi sing ketat. Ing sawetara aplikasi, HCN dibutuhake ing lokasi sing adoh saka fasilitas pabrik HCN kanthi gedhe. Pangiriman HCN menyang lokasi kasebut nyebabake bebaya gedhe. Produksi HCN ing situs sing arep digunakake bakal ngindhari bebaya transportasi, panyimpenan, lan penanganan. Produksi HCN skala cilik ing situs, nggunakake proses seni sadurunge, ora bisa ditindakake kanthi ekonomi. Nanging, skala cilik, uga skala gedhe, produksi HCN ing situs kanthi teknis lan ekonomi bisa digunakake kanthi nggunakake proses lan aparat panemuan saiki.

HCN bisa diprodhuksi nalika senyawa sing ngemot hidrogen, nitrogen, lan karbon digabungake ing suhu dhuwur, kanthi utawa tanpa katalis. Contone, HCN biasane digawe dening reaksi amonia lan hidrokarbon, reaksi sing endotermik banget. Telung proses komersial kanggo nggawe HCN yaiku Blausaure aus Methan und Ammoniak (BMA), Andrussow, lan proses Shawinigan. Proses kasebut bisa dibedakake kanthi metode ngasilake panas lan transfer, lan nggunakake katalis.

Proses Andrussow nggunakake panas sing digawe kanthi pembakaran gas hidrokarbon lan oksigen ing volume reaktor kanggo nyedhiyakake reaksi panas. Proses BMA nggunakake panas sing digawe dening proses pembakaran eksternal kanggo dadi panas ing njaba tembok reaktor, sing banjur dadi panas ing permukaan tembok reaktor banjur menehi panas reaksi. Proses Shawinigan nggunakake arus listrik sing mili liwat elektroda ing amben terfluid kanggo nyedhiyakake reaksi panas.

Ing proses Andrussow, campuran gas alam (campuran gas hidrokarbon sing akeh metana), amonia, lan oksigen utawa udara ditanggepi nalika ana katalis platinum. Katalis biasane ngemot sawetara lapisan kasa kasa platinum / rhodium. Jumlah oksigen kaya dene pembakaran parsial reaktan menehi energi cekap kanggo preheat reaktan menyang suhu operasi luwih saka 1000 ° C. uga reaksi panas sing dibutuhake kanggo pembentukan HCN. Produk reaksi kasebut yaiku HCN, H2, H2O, CO, CO2, lan jejak nitrit sing luwih dhuwur, mula kudu dipisahake.

Ing proses BMA, campuran amonia lan metana mili ing njero tabung keramik non-keropos sing digawe saka bahan tahan suhu tinggi. Sisih njero tabung diantrekake utawa dilapisi partikel platinum. Tabung dilebokake ing tungku suhu dhuwur lan digawe panas ing njaba. Panas digawe liwat tembok keramik menyang permukaan katalis, sing minangka bagean integral saka tembok. Reaksi kasebut biasane ditindakake ing 1300 ° C amarga reaksi kasebut ngubungi katalis. Flux panas sing dibutuhake dhuwur amarga suhu reaksi sing saya dhuwur, reaksi panas sing gedhe, lan kasunyatan manawa coking permukaan katalis bisa kedadeyan ing sangisore suhu reaksi, sing nyebabake katalis. Amarga saben tabung biasane udakara 1 ″ diameter, perlu akeh tabung kanggo nyukupi kebutuhan produksi. Produk reaksi yaiku HCN lan hidrogen.

Ing proses Shawinigan, energi sing dibutuhake kanggo reaksi saka campuran sing kalebu propana lan amonia diwenehake dening arus listrik sing mili ing antarane elektroda sing dicelupake ing amben cairan partikel coke non-katalitik. Ora ana katalis, uga ora ana oksigen utawa udhara, ing proses Shawinigan tegese reaksi kasebut kudu dilakoni ing suhu sing dhuwur banget, umume luwih saka 1500 derajat C. Suhu sing luwih dhuwur dibutuhake watesan sing luwih gedhe. bahan konstruksi kanggo proses kasebut.

Nalika, kaya sing wis diandharake ing ndhuwur, dingerteni manawa HCN bisa diproduksi kanthi reaksi NH3 lan gas hidrokarbon, kayata CH4 utawa C3H8, ing ngarsane katalis logam klompok Pt, isih ana kebutuhan kanggo nambah efisiensi proses kasebut, lan proses sing gegandhengan, kanggo nambah ekonomi produksi HCN, utamane kanggo produksi skala cilik. Penting banget kanggo nyuda panggunaan energi lan trobosan amonia nalika maksimalake tingkat produksi HCN dibandhingake karo jumlah katalis logam larang sing digunakake. Kajaba iku, katalis kasebut ora kena pengaruh produksi HCN kanthi nyebabake reaksi sing ora dikarepake kayata coking. Salajengipun, kita pengin nambah kegiatan lan urip katalis sing digunakake ing proses iki. Sing penting, bagean gedhe saka investasi kanggo produksi HCN yaiku katalis klompok platinum. Penemuan saiki dadi panas katalis langsung, ora sacara ora langsung kaya seni sadurunge, lan mula ngrampungake desiderata kasebut.

Kaya sing wis dirembug sadurunge, pemanasan induksi frekuensi sing cukup sithik dingerteni nyedhiyakake keseragaman pangiriman panas ing level daya dhuwur kanggo obyek sing duwe jalur konduksi listrik sing cukup dawa. Nalika nyedhiyakake energi reaksi kanggo reaksi katalitik fase gas endotermik, panas kudu langsung dikirim menyang katalis kanthi rugi energi minimal. Persyaratan pangiriman panas sing seragam lan efisien menyang katalis sing ana ing permukaan dhuwur, massa katalis sing bisa ditembus katon beda karo kapabilitas pemanas induksi. Penemuan saiki didhasarake asil sing ora dikarepake sing dipikolehi karo konfigurasi reaktor sing dadi katalis duwe bentuk struktural novel. Formulir struktural iki nggabungake fitur: 1) dawa jalur konduksi listrik sing dawa kanthi efektif, sing ndadekake pemanasan induksi langsung katalis kanthi efisien, lan 2) katalis sing duweni area permukaan sing dhuwur; fitur kasebut kerja sama kanggo nggampangake reaksi kimia endotermik. Kekurangan zat besi ing ruangan reaksi ndadekake produksi HCN kanthi reaksi NH3 lan gas hidrokarbon.

Reaktor prau pemanas induksi