Pemanasan Induksi PDF

Induction Heating

Kerjane kaya trafo (Step down transformer – tegangan rendah lan arus dhuwur)
- prinsip induksi elektromagnetik

Kaluwihan Pemanasan Induksi

Ora ana kontak sing dibutuhake antara benda kerja dan koil induksi sebagai sumber panas
Panas diwatesi kanggo lokal wilayah utawa zona lumahing langsung jejer kanggo kumparan.
Arus bolak-balik (ac) ing kumparan induksi nduweni medan gaya sing ora katon (elektromagnetik, utawa fluks) ing sakubenge.

Induksi Heating Rate

Tingkat pemanasan bahan kerja gumantung ing:
Frekuensi arus induksi,
Intensitas arus induksi,
Kalor spesifik materi (kemampuan nyerep panas),
Permeabilitas magnetik saka materi,
Resistance saka materi kanggo aliran saiki.

induction_heating