apa induksi shrink fitting

Description

Apa pas nyusut induksi?

Induksi shrink fitting yaiku operasi sederhana sing nyakup kontraksi utawa ekspansi siji komponen menyang komponen liyane sing nyebabake gangguan lan pangembangan tekanan, supaya loro komponen kasebut mekanis.

Saben cara kanggo ngamanake bagean ing patemon duwe kaluwihan unik. Ing kasus pas sing nyusut, bagean sing digawe saka logam bisa dipasang: baja nganti baja, baja nganti tembaga, aluminium nganti baja, magnesium nganti baja, lan liya-liyane. Biasane, suhu sing digawe panas kanggo ekspansi luwih murah banget kanggo ngindhari perubahan struktur metalurgi kayadene tempering utawa leleh. Amarga kemungkinan konsentrasi stres, pengaruh pas nyusut kudu dievaluasi ing majelis kritis.

Ing prakteke, operasi iki gampang, mbutuhake minimal persiyapan permukaan, kontrol minimal, lan ora ngresiki sawise dirakit kanthi asring. Amarga kekuwatan sing aman yaiku mekanik, oksidasi dangkal utawa tarnishing ora ngganggu, nyingkiri kabutuhan fluks. Bagian sing dipasang kanthi nyusut bisa dibubarake kanthi milih panas komponen njaba. Prosedur iki cocog banget kanggo dadi panas induksi kanthi tingkat pemanasan lan akurasi sing cepet, saéngga ngganti bagean sing wis rusak utawa koreksi jajaran.

Pemanasan induksi asring nawakake kaluwihan unik nalika nyusut. Pemanasan bisa dilokalisasi, nyedhiyakake ekspansi sing cukup sacara lokal kanggo pas nyusut tanpa dadi panas kabeh casting utawa komponen mesin kanthi tliti, minimalake distorsi. Pemanasan pilihan kanthi cepet lan cepet iki uga ndadekake gampang nglumpukake komponen sing dipasang shrink, kaya sing wis kacathet ing ndhuwur. Kajaba iku, pemanasan induksi nyedhiyakake proses tanpa cacat, cepet lan bisa diulang sing bisa dilebokake ing produksi kanggo nangani minimal lan otomatisasi gampang.

HLQ sistem pemanasan induksi digunakake ing industri otomotif kanggo nyusut gir lan cincin sing pas. Dheweke uga digunakake kanggo ndandani pesawat, sepur lan truk. Sistem seluler kita digunakake kanggo nyilikake tugas pas ing platform lepas pantai lan saya akeh digunakake kanggo mbusak kacang lan baut raksasa ing turbin stasiun listrik.

Biasane, logam bakal tuwuh minangka reaksi panas lan kontrak nalika adhem. Tanggepan dimensi kanggo pangowahan suhu dikenal minangka ekspansi termal. Pas nyusut induksi yaiku nggunakake efek iki kanggo cocog utawa mbusak bagean. Komponen logam digawe panas antara 150 ° C lan 300 ° C sing njalari nambah lan ngidini nyisipake utawa ngilangi komponen liyane. Contone, nalika dipasang loro pipa, siji bagean digawe panas nganti diameteripun cukup ditambahi supaya dipasang ing sisih liyane. Nalika bagean sing dipasang ing suhu sekitar, sendhi dadi kaku lan kuwat - 'nyusut dipasang'. Kajaba iku, ekspansi termal bisa digunakake ngeculake sendhi sadurunge dibongkar.

Apa manfaate?

Kontrol proses, konsistensi, akurasi lan kacepetan minangka mupangat utama pas nyusut induksi. Pangiriman panas induksi akurat banget. Amarga panas sing digawe ing komponen, sampeyan mung panas bagean sing pengin digawe panas, dudu swasana ing sakiwa tengene. Uga nyuda resiko ovality, efisiensin energi. Kajaba iku, amarga induksi ngasilake panas sing padha banget, iki asring ora nggunakake panas. Kontrol suhu akurat kanthi kontrol sing tepat kanggo wektu ramp-up lan suhu sing ditahan. Beda karo cara pemanasan tradisional, induksi ora nyakup api wuda. Iki ngidini pas nyusut induksi digunakake ing macem-macem aplikasi ing lingkungan sing molah malih, khususe ing aplikasi petrokimia.

Ngendi iku digunakake?

Macem-macem industri lan aplikasi bisa entuk bathi saka pas induksi. Sistem pemanas induksi digunakake kanggo industri otomotif kanggo nyuda gir, bantalan lan cincin sing pas. Dheweke digunakake ing industri mekanik uga kanggo njaga pesawat lan sepur. Sistem seluler kita digunakake kanggo nyilikake tugas sing pas ing kapal lan platform lepas pantai lan saiki digunakake kanggo nyocogake lan mbusak kacang raksasa lan baut ing turbin stasiun listrik uga bantalan lan poros ing generator tenaga angin.

Teknik pas nyusut induksi umume digunakake kanggo proses ing ngisor iki:

• Pas karo roda roda gigi (pinion ing poros, lsp)

• Tutup kompresor pendingin

• Taper Morse kanggo alat mesin

• Puteran kanggo turbin.

Fives cocog karo spesifikasi kabeh jinis segmen canggih ing industri aerospace kanthi proses sing dijamin induksi shrink fitting presisi lan ora kontaminasi permukaan njero, utamane nalika ngrakit bagean sing rapuh.

induksi shrink fitting